Ruiterpaspoort

Het woord zegt het eigenlijk al: een ruiterpaspoort is een verplicht paspoort voor iedere ruiter die rijdt bij een FNRS-ruitersportcentrum. Het is bedoeld om informatie over de ruiter zelf en het niveau van rijden van de ruiter in op te nemen. Met het ruiterpaspoort mag u deelnemen aan lessen op het gebied van: dressuur, springen, western, buien rijden, mennen, landelijke carrouselwedstrijden, enz.
 
In het ruiterpaspoort wordt uw vooruitgang voor u bij gehouden. Bij het ruiterpaspoort zit ook een ongevallen verzekering en er zijn speciale kortingen die u alleen met een ruiterpaspoort krijgt! Nog een voordeel van het ruiterpaspoort is dat niet alleen u, maar ook anderen weten op welk niveau u rijdt. Zoals iedereen weet wat u kan met een A of B diploma zwemmen, zo weet iedereen in de ruitersport ook wat het betekent als u een stempel in uw paspoort hebt verdiend.

Bent u dus op vakantie, of net verhuisd en u wilt paardrijden, dan weten ze op het andere FNRS-ruitersportcentrum meteen op welk niveau u mee kunt rijden. Bovendien bent u met het ruiterpaspoort ook lid van de KNHS. Net zoals iedere voetballer lid is van de KNVB, zo is nu ook iedere ruiter lid van de paardensportbond. De kosten van een ruiterpaspoort zijn € 14,00 per jaar. Heeft u dit paspoort nog niet, vraag dan naar een aanvraagformulier in de kantine. Let op: zodra u een nieuwe jaarzegel hebt ontvangen, plak die dan in uw paspoort en laat ons een stempel zetten om te zorgen dat het paspoort weer geldig is.

Verzekering

Iedereen die in het bezit is van het FNRS-ruiterpaspoort is tevens verzekerd bij ongevallen. Aan het ruiterpaspoort zit namelijk een ongevallenverzekering gekoppeld. Vanaf de datum van ondertekening van het aanvraagformulier van het FNRS-ruiterpaspoort, is de houder van dit FNRS-ruiterpaspoort verzekerd voor:

1. Ongevallen; de verzekerde bedragen zijn: - overlijden € 12.500,00, - blijvende invaliditeit € 25.000,00 - kosten voor geneeskundige behandeling € 500,00 met een eigen risico van € 13,00 per gebeurtenis. Deze verzekering is van kracht vanaf het moment dat het terrein van de manege wordt betreden tot het moment van het verlaten van het terrein. Meeverzekerd is het in groepsverband rijden van buitenritten onder begeleiding buiten de manege, alsmede het zelfstandig rijden van buitenritten, mits de ruiter in het bezit is van de aantekening “Certificaat Buiten Rijden 3” in het ruiterpaspoort.

2. Schademelding: eventuele schade- en/of ongevallenmeldingen dienen binnen 14 dagen telefonisch, per fax of per e-mail doorgegeven te worden aan het FNRS-secretariaat.

3. Indien de houder van een FNRS-ruiterpaspoort niet rijdt op een manegepaard, verklaart hij/zij hierbij zelfstandig een particuliere aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten.

Wil je nog meer weten, kijk dan op www.ruiterpaspoort.nl.