Diploma rijden

Om te leren paardrijden is een gedegen opleiding van groot belang. Of je nu Anky van Grunsven of Albert Zoer heet, het maakt niet uit. Leren paardrijden doe je op een manege. Een goed opleidingssysteem is dan ook van het allergrootste belang. Daarom hebben alle erkende FNRS manegebedrijven, dan ook gekozen om een hoge kwaliteit van instructie na te streven.

Praktijk : F-proefjes

De FNRS, de overkoepelende organisatie van alle kwaliteitsmaneges, biedt de bij haar aangesloten ruitersportcentra verschillende opleidingstrajecten aan. Een van deze trajecten is het diplomarijden. Voor Iedere manegelesser, klein of groot, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de zogeheten F-proefjes. In overleg met de lesgevende instructeurs wordt het beginniveau gekozen.  Er kan worden gereden in proef F1 t/m F12. Er wordt gelet op de rijkunst van de ruiter, onafhankelijk van het paard waar deze op rijdt.

Theorie

Naast deze proeven wordt ook de theorie onder handen genomen. Theorie en praktijk worden samen betrokken bij het behalen van het diploma

Diploma rijden bij de Flevomanege

De Flevomanege biedt haar lessers regelmatig de mogelijkheid om F-proefjes te rijden.