U bevindt zich hier: Flevoruiters » Nieuws

10 maart Voltige wedstrijd

maandag 11 maart 2019 - 15:35:43

Het was weer een geslaagde thuis wedstrijd.
Voor een aantal leden hun aller eerste wedstrijd. Extra spannend dus. De tribune afgeladen met familie, vrienden en fans. Super gezellig. Alle teams, het pdd en de solisten hebben vandaag hun best gedaan. In de BB werd 5de met een 5,8 het 3de team en 8ste het 4de team met een 5,6. Heel dicht bij elkaar. Vivaldo werdt met team 3 beste paard en met team 4 3de beste paard. In de klasse L pdd was de enige deelnemer ons duo Lazise en Yvonne. Een 1ste plaats dus. Maar wel met een winstpunt. Deze meiden trainen dit jaar niet op Vivaldo maar wouden wel starten op hem. En dat hebben ze goed gedaan hoor! Nog maar enkele winstpunten verwijderd voor een klasse hoger.
Team 2 mocht ook in de klasse L starten en deden hun plicht heel goed! Her en der een onverwachtse hoge uitschieter in een oefening. Paard liep ook onwijs goed. Met de kur hadden Borsodi en longeur een kleine discussie waardoor hij niet zo lekker liep. Boven op zijn rug gingen de meiden onverstoord lekker hun kur draaien. Resultaat: 4de plaats, maar wel een winstpunt en Borsodi met plicht en kur beste paard. Team 1 mocht ook starten. Helaas tijdens de laatste training voor de wedstrijd vielen 2 leden door blessure’s uit. Er was 1 invaller gevonden. Met 5 personen de ring in gingen ze niet voor de punten maar voor de ervaring van het paard Zazou. Tijdens de plicht liep hij erg netjes. Met de kur was het allemaal wat moeilijker waardoor 2 meiden bodemonderzoek gedaan hebben..... tja dat hoord er ook bij. Gelukkig geen nieuwe geblesseerde leden erbij. Met een lach sprongen ze weer op zijn rug en gingen weer lekker door met een creatieve kur.
Solisten Dorien, Geertje en Robin mochten met Buick de ring in.
Dorien haar plicht en kur zagen er strak uit. Ze werdt in de klasse junioren 2de. Geertje startte ook in deze klasse, maar gleed helaas van Buick zijn kont en moest de bodem onderzoeken. Ze werdt 4de. Robin werdt in de klasse L 1ste met een dikke winstpunt, en een dikke 8 voor haar voorwaarts opflanken. Robin gaat nu trainen voor een klasse hoger. En Buick was als solo paard ook de beste!
Zonder paarden geen voltige, en daarom zijn wij altijd zo trots als ze hoge punten scoren of beste paard in hun rubrieken zijn!
Deze wedstrijd is wederom niet mogelijk zonder vrijwilligers. Iedereen onwijs bedankt voor deze dag. Op naar de clubkampioenschappen wat onze volgende “ wedstrijd” zal zijn.