U bevindt zich hier: Flevoruiters » Nieuws

Ponyruiters op de Almelose Ruiterdagen 2017

zondag 25 juni 2017 - 15:08:57

Ook dit jaar ging er weer een heel groepje ponyruiters naar de Almelose ruiterdagen op 16, 17 en 18 juni. Vrijdagochtend vroeg vertrok iedereen richting Almelo. De pony’s stonden allemaal bij elkaar op stal en op de camping werd een gezellig plekje gemaakt. Om 13.00 uur op vrijdagmiddag begon de wedstrijd voor de eerste ruiters. Zaterdagavond werd er weer door een aantal Flevoruiters meegedaan aan de playbackshow. Ze hebben er weer een echte show van gemaakt. En zondag was het de dag van de laatste proeven en de finales. 

 

 

 

 

 

Suzan Lammerts startte Kantjes Lady in de klasse D/Z springen. Ze reden elke dag fijne parcoursen. Haar zusje Esther Lammerts en D pony Zero sprongen in de klasse M naar een goeie een 2de prijs toe. 

Maud Hanse had twee ponys meegenomen naar Almelo. Zowel met Summer als met Countrys Boy reed ze elke dag een fijn parcours. Haar zusje Babette Hanse had ook twee ponys meegenomen. Met Nemo sprong ze in de klasse C/B naar een een 4de prijs in het progressief parcours. Met haar C pony Inka startte ze in het L springen. Zij mochten de 2de prijs mee naar huis nemen in het klassiek parcours. En op zondag mochten ze in de finale starten. Hier had ze helaas een balkje in het basisparcours maar dit was nog goed voor de 9de plaats. 

Suzan Benedictus startte Jazz in de klasse D / L springen. Zij mochten een 7de prijs mee naar huis nemen in het klassiek parcours. 

Ben van de Weijden kwam met 3 ponys aan de start in Almelo. Met Jack Sparrow en Kantjes Zalza reed hij fijne rondjes maar zonder prijs. Met Jerry Lee startte hij in de klasse D/Z springen en daar won hij een mooie 5de prijs in het progressief parcours. Super gedaan Ben!

Daniel Haver deed hele goeie zaken in Almelo. Met zijn D pony Zeb startte hij zowel in de B dressuur als in de klasse L springen. In de dressuur was er een 3de prijs met 213 punten, een 2de prijs met 205 punten en een 1ste prijs met 207.5 punten. En dit alles was in de finale goed voor voor een 2de prijs met een gemiddelde van 212.3 punten! In het springen gingen Daniel en Zeb ook als een speer. Hier mochten ze zowel in het klassieke parcours als het progressief parcours de 1ste prijs mee naar huis nemen. Ook mochten ze nog starten in de finale en kwamen ze uit op een 20ste plaats. Gefeliciteerd Daniel!

Jantien Naber startte Satie in de klasse D / B springen. Ze reden elke dag fijne parcoursen maar iedere keer net geen prijs. Toch mocht ze finale rijden en haalde ze uiteindelijk een mooie 17de plaats. 

Leida Naber reed op haar E pony Lucky Lizzy zowel in de B dressuur als in de klasse B springen. En Lucky Lizzy deed zijn naam eer aan want ze hebben dit heel verdienstelijk gedaan. In de dressuur was er een 1ste plaats met 217.5 punten, een 1ste plaats met 206.5 punten, een 3de plaats met 195 punten en een 1steplaats met 214 punten. En dit alles was in de finale goed voor een 1ste prijs met een gemiddelde van 212.8 punten. In het springen gingen Leida en Lucky Lizzy ook als een speer. In het klassieke parcours mocht ze de 1ste prijs mee naar huis nemen en in het progressief de 3de plaats. Dit alles was goed voor een plekje in de finale. Dit was een klassiek parcours op stijl en ook hier werden ze samen weer 1ste. Met 2 mooie fietsen en 2 mooie dekens ging Leida super tevreden terug naar huis. 

Agenda