U bevindt zich hier: Flevoruiters

Suzan Schurer en PCD Daan Regiokampioen ZZ springen

zondag 10 februari 2019 - 18:01:14

Dit weekend stond voor onze regio het laatste kampioenschap van dit indoor op de planning. In Hierden werd gestreden om de laatste titels in het springen bij de paarden. En er gingen weer een mooi aantal tickets voor het NK mee terug richting de polder!

Vrijdagavond stond als eerste de klasse Z en ZZ op de planning en de nodige Flevoruiters stonden op de lijst. In de klasse Z reed Henk Frederiks Harm B naar het reservekampioenschap en werd met Gogo Bodeno mooi vierde.
In de klasse ZZ wist Suzan Schurer met haar paard PCD Daan, met drie foutloze rondes, het Kampioenschap op haar naam te schrijven. Henk Frederiks wist met Carel van Donderen de snelste tijd neer te zetten in de barrage, maar één springfout verwees de combinatie naar een uiteindelijke vierde plaats. Met Jacoba Stud Gannie sloot hij aan op plek nummer vijf in de einduitslag. Zowel Suzan als Henk mogen van start tijdens de Indoorkampioenschappen op 29 en 30 maart in Ermelo! Suzan heeft, door haar overwinning, ook een uitnodiging voor Indoor Brabant op zondag 17 maart, uiteraard in de Brabanthallen!

Op zaterdag gingen in Hierden de klasse B, L en M van start. In de klasse B was er voor Bertina Willemsens-Schuiling een mooie negende plaats. In de klasse L reed Carmen Holtslag met Gazoo van de Suydersee drie mooie foutloze rondes, goed voor een knappe vijfde plaats én ook voor Carmen en Gazoo een ticket naar Ermelo eind maart!

Pony's dressuur

Myrthe van der Weele ging dit weekend met haar B-pony Bandit naar Soest voor twee proeven in de klasse M1. Met 193 en 185,5 punten reed de combinatie tweemaal naar het oranje lint!

Iedereen van harte gefeliciteerd!