U bevindt zich hier: Flevoruiters

Leida en Lucky springen naar Regiokampioenschap pony's

zondag 3 februari 2019 - 10:40:07

Dit weekend waren onze springende ponyruiters te vinden in het Gelderse Westervoort voor de Regiokampioenschappen springen.
In de klasse M cat. DE wist Leida haar E pony Lucky Lizzy, na een mooi foutloos basisparcours, als snelste door de barrage te rijden. Deze snelle tijd bracht de combinatie het kampioenschap van Gelderland/Flevoland én natuurlijk een startbewijs voor de Nederlandse Indoorkampioenschappen, zaterdag 23 maart in Ermelo! Zusje Jantien zag met haar D-pony Simply Brown in het basisparcours helaas één balkje naar beneden komen.

Zoë Ras reed in de klasse M/DE ook een mooi foutloos basisparcours. In de barrage namen zij helaas één balkje mee. Uiteindelijk nog een mooie zevende plaats in de einduitslag en daarmee eerste reserve voor de Indoorkampioenschappen. Nog even duimen dus... Terecht, supertrots weer terug richting de polder!

Maud Hanse had zich met haar jonge D-pony Sunshine weten te plaatsen voor deze kampioenschappen. In de klasse B bleven alle balkjes liggen en werden ze met 70 punten voor stijl knap vierde! Angelique van der Weele ging in deze klasse bijna d'r zusje achterna, die vorige week nog het kampioenschap in de dressuur binnen wist te slepen. Angelique en Luna Llena kregen met de hoge punten voor stijl, helaas ook fouten in de barrage. Rosa Foppen reed voor het eerst een Kampioenschap en ook voor haar pony Bailando was dit zijn eerste keer. Ondanks de spanning reden ze een foutloos basisparcours, maar met helaas 2 tijdfouten moesten ze barrage aan zich voorbij laten gaan. Heel jammer, maar toch nog mooi zesde in de einduitslag.

Babette Hanse kreeg met haar C-pony Nemo helaas een balkje op de laatste hindernis, maar werd alsnog mooi vijfde in de einduitslag én eerste reserve voor de Indoorkampioenschappen. Met een beetje geluk....

Tot slot wist in de klasse Z cat. DE Claire van Someren met haar D-pony Brummerhoeve's Levi H een vijfde plaats binnen te halen en daarmee ook een ticket naar Ermelo!

Iedereen van harte gefeliciteerd! Benieuwd naar de totaaluitslagen? Die vind je hier! Volgende week komen de paarden aan de start op de Regiokampioenschappen springen, dit keer mooi dicht bij huis, in Hierden. Succes gewenst!