U bevindt zich hier: Flevoruiters

Myrthe van der Weele en My Fair Lady Regiokampioen dressuur

zondag 27 januari 2019 - 14:49:58

Gister vonden in Hulshorst, Nunspeet en Putten de Regiokampioenschappen plaats voor de pony's dressuur. En ook De Flevoruiters hadden de nodige afvaardigingen binnen weten te slepen gedurende de selecties. 

In de klasse B cat. C reed Ellen de Vet met Goldie naar een mooie vierde plaats. 188,5 en 192,5 punten waren samen goed voor 63,5%. In dezelfde klasse, maar dan bij de D/E pony's wist Myrthe van der weele met My Fair Lady het kampioenslint binnen te slepen! Zij kregen van de twee jury's 196 en 205 punten, goed voor 66,83% en daarmee het hoogste podium! Myrthe en Lady mogen zich daarmee ook op gaan maken voor de Nederlandse Indoorkampioenschappen dressuur, voor de pony's klasse B op zaterdag 9 maart in Ermelo! Kim Schinkel reed met Slangenburg's Luca met 205 en 190 punten naar een mooi percentage van 65,83% en een uiteindelijke knappe vierde plaats. Totaal niet verwacht, maar uiteraard heel tevreden weer huiswaarts! 

Dressuur paarden

Wendy Meijers ging dit weekend met haar paard Victorius naar het Veluws Ros in Ermelo voor twee dressuurproeven in de klasse L1. En niet voor niets! Twee fijne proeven leverde 200,5 en 205 punten én tweemaal het oranje lint op.

Springen pony's

Zoë Ras ging zaterdag met haar D-pony Happy Day bij Klein Oever in Balkbrug van start in de klasse M springen. Een mooie generale voor de Regiokampioenschappen volgende week. Tweemaal een mooie foutloze ronde leverde een vijfde plaats op in een veld van 29 combinaties.

Iedereen van harte gefeliciteerd! Volgende week gaan de pony's van start op de Regiokampioenschappen springen in Westervoort.