U bevindt zich hier: Flevoruiters

Succesvol springweekend in Wezep en Nunspeet

zondag 20 januari 2019 - 12:57:47

Dit weekend werd er veel gesprongen, de pony's waren afgereisd richting Wezep, de paarden kwamen in Nunspeet aan start. En daar was voor sommige de nodige teamwork voor nodig om alles en iedereen weer op het goede moment op de juiste plaats te krijgen. Het leverde uiteindelijk een succesvolle dag op!

Springen pony's

In Wezep reed Angelique van der Weele met haar pony Lluna Lena in de klasse B cat. DE naar een mooie vierde plaats. Philine Kostelijk reed haar C pony Casper in de klasse B naar een mooie tweede plaats. Marit Lek wist zich met haar D-pony Quinn de l'Equille twee keer in de prijzen te rijden, in de klasse L mocht ze de eerste en derde prijs mee naar huis nemen. Tamar Blonk reed haar D-pony Krimh naar een tweede plaats in het eerste parcours en een mooie eerste plaats in het tweede parcours. Janna Twisk reed haar pony Miss Dexter naar een mooie derde plaats in het eerste parcours.

 

 

De familie Hanse vertrok 's ochtends eerst ook met de pony's richting Wezep. Babette Hanse reed daar voor het eerst met haar pony Country's Boy mee in de klasse B/DE. Het verliep nog niet geheel vlekkeloos, maar het begin is gemaakt! Daarna was het de beurt aan zus Maud, in dezelfde klasse reed zij met haar pony Sunshine een mooie foutloze ronde, goed voor 75,5 punten voor stijl en een mooie tweede prijs.
Babette reed met haar pony Magic ook mee in de klasse L cat. C. Ze reden in Wezep alle parcoursen mooi nul en mochten twee keer de derde prijs in ontvangst nemen. Babette kon goed in het ritme blijven vandaag, want ook in de klasse M kwam zij aan de start. Met haar C pony Nemo wist zij als enige foutloos rond te komen, goed voor het oranje lint in de M/CDE.

Springen Nunspeet

Klaar in Wezep, direct door naar Nunspeet waar de Familie Hoekstra ondertussen gearriveerd was met o.a. de paarden van Maud en Jasper Hanse! En ook hier weer mooie foutloze rondes. Maud reed haar paard Calino in de klasse L naar een mooie vijfde plaats, Marit Hoekstra reed haar paard Q-star in deze klasse naar een zevende plaats. Jasper reed in de klasse L met zijn paard Conner een mooi foutloos basisparcours, in de barrage kwam helaas een balk naar beneden op de laatste hindernis. John van Zanten reed Ini Mini Cooper naar een negende plaats in de klasse L. In de klasse B wist Susan Benedictus met Easy Boy de tweede plaats mee naar huis te nemen met 75,5 punten voor sijl, Corrie Stoker-de Wit werd met Olijfje mooie zesde met 69,5 punten voor stijl. Tot slot wist Marit de dag strak af te sluiten; met haar andere paard Ice Cream de la Place reed ze met mooie foutloze rondes en een snelle tijd naar de winst in de klasse M. 

Dressuur pony's

Carlijn van Keulen ging zondag met haar E-pony Nikita van start in Emmeloord. Ze reden voor het eerst mee in de klasse L2 en dat ging de combinatie goed af; 184 punten waren goed voor het oranje lint!

Iedereen van harte gefeliciteerd!