U bevindt zich hier: Flevoruiters

Rosa Foppen en Elise Deurwaarder Kringkampioen springen

zondag 6 januari 2019 - 11:34:19

Kerst indoor Wierden springen

Eind december mocht ook Babette Hanse haar twee C-pony's starten tijdens het Kerst indoor Wierden. Na het mooie succes van Leida en Lucky eerder die week, kwam ook Babette met mooie oranje linten terug richting de polder. Met Magic had ze in het eerste parcours in de klasse M springen een communicatie fout waardoor ze helaas werden uitgebeld. Het tweede parcours bleven alle balken liggen, maar stond de TomTom bij Babette helaas nog niet goed ingesteld. Maar gelukkig nog een ijzer in het vuur! Met C-pony Nemo ging Babette, tevens in de klasse M springen, als een speer! Het eerste parcours kwamen zij als enige foutloos rond, wat gelijk het eerste oranje lint opleverde. Het tweede parcours bleven zij tevens weer mooi foutloos. Een super snelle tijd leverde ook nu het oranje lint op!

Springen pony's

Dit weekend vond in Nunspeet de derde selectie plaats voor de pony's. Angelique van der Weele kwam met haar E-pony Luna Llena van start in de klasse B. Twee mooie parcoursen leverde de combinatie, met 73,5 en 71,5 punten voor stijl, twee keer een derde plaats op. Samen met de eerste twee selecties, was dit voor Angelique en Luna genoeg om zich te selecteren voor de Regiokampioenschappen! Deze worden verreden op zaterdag 2 februari in Westervoort.
Rosa Foppen was met haar C-pony Bailando B tevens afgereisd naar Nunspeet. In de klasse B reed de combinatie naar 75,5 en 77,5 stijlpunten, goed voor tweemaal een eerste plaats. Na drie selecties bracht dat Rosa en Bailando ook nog eens het Kringkampioenschap op in deze klasse. Ook deze combinatie mag zich dus op gaan maken voor de Regiokampioenschappen van 2 februari.
In de klasse L cat. D wist Jantien Naber zich na 3 succesvolle selecties ook te plaatsen voor de Regiokampioenschappen met haar pony Simply Brown.
Babette Hanse startte haar C-pony Nemo in de klasse M springen. Ze reden twee mooie foutloze rondes, een mooie snelle tijd in de barrage leverde uiteindelijk een tweede plaats op. Zus Maud Hanse reed haar D-pony Country's Boy dit weekend voor het eerst in de klasse ZZ. En dat ging niet onverdienstelijk! Twee foutloze rondes waren goed voor een vierde plek, net buiten de prijzen.
Leida Naber had in het eerste parcours met haar E-pony Lucky Lizzy helaas een balkje in de barrage, het tweede parcours was mooi foutloos en werd dan ook winnend afgesloten. Zoë Ras werd met haar D-pony Happy Day het eerste parcours met mooie foutloze rondes derde. En in deze klasse M cat. D/E werd het helemaal een Flevoruiterfeestje! Drie tickets waren er te verdienen voor de Regiokampioenschappen en alle drie werden door De Flevoruiters mee terug genomen richting de polder. Elise Deurwaarder werd kringkampioen, Zoë ras reservekampioen en Leida Naber mocht zich als derde aansluiten.

Dressuur pony's

Myrthe van der Weele ging deze week, vlak na de jaarwisseling, met haar D-pony My Fair Lady naar Wezep voor twee proeven in de klasse B. En dat was niet voor niks! 215,5 en 214 punten brachten de combinatie twee keer naar het hoogste podium. De dag erna, op 4 januari, mocht Myrthe de finale rijden. Ze reed een mooie proef die beloond werd met 198 en 210,5 punten. Deze prestatie leverde ze uiteindelijk een hele knappe vijfde plaats op van de 19 deelnemers. Myrthe reed ook mee met haar B-pony Bandit. In de klasse M1 reden zij naar 183,5 en 175,5 punten. Weer een mooi puntje erbij! Zus Angelique reed met Luna Llena in de L1 cat. E op vrijdag naar 184 en 188 punten, ook voor deze combinatie weer twee mooie winstpuntjes! 

Een super sportieve afsluiting én begin van het nieuwe jaar, iedereen van harte gefeliciteerd!