U bevindt zich hier: Flevoruiters

Vijfde plaats Nederland EK Reining met Drontense inbreng

zondag 9 december 2018 - 11:38:30

Afgelopen 3 en 4 november hebben in Lyon de FEI European Reining Championships Young Riders plaatsgevonden. Faye van Rijn (21 jaar), jarenlang trouw lid van de Flevoruiters, heeft deelgenomen voor de KNHS nadat ze zich had weten te kwalificeren door het rijden van diverse CRI wedstrijden. Zo wist zij met haar paard Oak O Rima (Jimmy) op 7 juli 2018 de zilveren plak te bemachtigen bij de Nederlandse Kampioenschappen na een spannende Run Off. Na een lange periode van voorbereidingen, bestaande uit intensieve trainingen door het hele land en verschillende wedstrijden, was het moment daar. Op vrijdagavond 3 november hebben Faye en Jimmy een prachtige run neergelegd waarmee ze, met een score van 213 punten, een groot aandeel had in de vijfde plaats voor het Nederlandse team en ze zich wist zich te kwalificeren voor de individuele finale die op zaterdag zou plaatsvinden. Zaterdag heeft zij wederom een goede run gereden, maar door een telfout tijdens de spins, viel de score helaas minder hoog uit. Al met al kan Faye terugkijken op een zeer geslaagde week en heeft ze van alle Nederlandse deelnemers de hoogste score weten te behalen.

 

Faye heeft dit jaar zeer goed en stabiel wedstrijden gereden, daardoor heeft zij zich voor het jaar 2018 met haar andere paard Hello Mizz Revolution (Ginger) tevens weten te kwalificeren voor het Europese Kampioenschap van de National Reining Horse Assosiation (NRHA) in 2019, welke in Denemarken zullen plaatsvinden. Ook heeft zij de overall buckel gewonnen van de DRHA.

Al met al een spannend, intensief maar prachtig showjaar. Faye van harte gefeliciteerd en heel veel succes gewenst in het volgende jaar!