U bevindt zich hier: Flevoruiters

Zilveren UI voor Maud en Babette Hanse

zondag 2 december 2018 - 18:54:33

Dit weekend vond in Kampen de Zilveren ui plaats voor pony's en paarden. Elk jaar springen zowel de pony's als de paarden hier om een plaats in de finale voor de uiteindelijke Zilveren ui. Ook dit jaar waren De Flevoruiters weer goed vertegenwoordigd. 
Vrijdagavond was het de beurt aan de paarden. In de klasse L gingen de Flevoruiters goed van start:
De 1ste prijs was er voor Maud Hanse met Calino
2de prijs Yda van Gastel met Elobanta
4de prijs voor Leida Naber met Lucky Lizzy
5de prijs voor Susan Benedictus met Easy Boy

Op naar de finale! In dit klassieke parcours met uitgebouwde barrage bleven Susan, Maud en Yda knap foutloos. Alle drie reden ze een strakke barrage waarin Maud en Calino uiteindelijk met de winst, de zilveren ui én een mooie deken, aan de haal gingen.

Zaterdag was het de beurt aan de ponyruiters. In de klasse B springen was er in het eerste parcours een 4de prijs voor Angelique van der Weele met Luna LLena. In de finale van de klasse B mochten uiteindelijk Angelique van der Weele met Luna LLena en Philine Kostelijk met Casper de Flevoruiters vertegenwoordigen. Beide bleven knapfoutloos in het basisparcours. In de uitgebouwde barrage kreeg Angelique helaas een balkje. Philine en Casper lieten alle balkjes liggen en mochten de 6de prijs mee naar huis nemen.
Door met de klasse L! In het eerste parcours was er een 3de prijs voor Tamar Blonk met Krimh. Ook in de klasse L mochten genoeg Flevoruiters van start in het tweede finale parcours. In de uitgebouwde barrage kwamen Jens Blonk met Esgravin, Tamar Blonk met Krimh, Jantien Naber met Simply Brown en Babette Hanse met Magic aan start. Jantien en Babette kwam uiteindelijk foutloos over de finish met een mooie tweede plaats voor Jantien en een derde plaats voor Babette!
In de klasse M kwamen vrijwel enkel Flevoruiters aan start. Babette Hanse en Nemo mochten de 1ste prijs van het eerste parcours in ontvangst nemen. Esther Lammerts en Zero waren een fractie langzamer en mochten zich opstellen op plek 2! In het afsluitende finaleparcours wisten Babette Hanse met Nemo, Zoe Ras met Happy Day en Leida Naber met Lucky Lizzy de barrage te bereiken. Ze wisten alle drie knap foutloos te blijven, de tijd op de klok bracht Zoë uiteindelijk naar een derde plaats, Leida naar een tweede plaats en Babette naar de overwinning en dus de Zilveren ui. Een mooi compleet Flevoruiter podium!
In de klasse Z springen ging de strijd tussen Flevouiters Susan Lamerts met Kantje's Lady en Maud Hanse met Country's Boy. Het eerst parcours waren beide dames nul, maar was Susan net wat sneller en mocht de 1ste prijs in ontvangst nemen. In het uiteindelijke finale parcours had Susan een pech balkje en bleven bij Maud alle balken liggen. Voor Maud dus, na de overwinning met haar paard Calino, ook nu de overwinning en dus de Zilveren ui!
Na afloop werd door de Flevoruiters nog even gezellig gefeest op de Afterparty. Een zeer geslaagd weekend!

Dressuur pony's

Mirthe van der Weele ging vorige week met haar D-pony naar Lelystad voor een proef in de klasse B. En niet voor niets! Met 190,5 en 200,5 punten reden zij tweemaal naar de eerste plaats!

Dressuur paarden

Rebecca van de Vossenberg ging dit weekend met haar paard Ferino richting Zwolle voor hun debuut in de klasse L2. En niet onverdienstelijk! Met 188,5 en 191,5 punten reden zij tweemaal naar het rode lint!

Iedereen van harte gefeliciteerd!