U bevindt zich hier: Flevoruiters

Eerste selectie pony's springen Wezep

zondag 4 november 2018 - 15:52:51

In Wezep werd dit weekend alweer de eerste selectie gereden voor het indoorseizoen. Als eerste de beurt aan de pony's in het springen. In de klasse B reed Angelique van der Weele met haar E-pony Luna Llena in het eerste parcours met 67,5 punten voor stijl naar een mooie vierde plaats. Het tweede parcours verliep ook prima en wisten ze zelfs nog een plekje te stijgen; een mooie derde plaats met 70,5 punten voor stijl!

Philine Kostelijk was met haar twee pony's ook afgereisd richting Wezep. Met haar C-pony Casper ging zij voor de tweede keer van start op concours. In de klasse BB reden zij met een mooi foutloos rondje naar 76 punten voor stijl. Dat gaf een fijn gevoel voor de klasse B! Dat rondje leverde zelfs 75,5 punten op voor stijl, maar helaas één balkje. Toch super tevreden met deze rondjes kwam Philine de ring weer uit. 
Daarna was het de beurt aan aan haar tweede pony Olke. In de klasse L reed de combinatie in het eerste parcours twee mooie foutloze rondjes. Het tweede parcours kreeg Philine helaas een stuurfout en daarmee wat tijdfouten, ze kwamen met 5 strafpunten over de Finish.

Zoë Ras ging met haar D-pony Happy Day naar Wezep voor een parcours in de klasse L. Twee foutloze rondes leverde de combinatie een mooie vierde plaats op!

Susan Benedictus reed in Wezep met haar D-pony Jazz mee in de klasse M en namen hier de derde prijs mee naar huis. Ook ging de combinatie daarna fijn van start in de klasse Z. 

Dressuur pony's

Op zondag ging de familie van der Weele weer op pad. Angelique en Mirthe gingen richting Hilversum voor twee dressuurproeven. Angelique reed haar E-pony Luna Llena, na de mooie parcoursen van zaterdag, nu in de klasse L1 dressuur. De combinatie kreeg 200,5 en 198,5 punten en werd knap eerste en tweede! Zusje Myrthe ging met haar B-pony Bandit voor het eerst van start in de klasse M1. De eerste proef was nog wat onwennig en leverde 177 punten op, de tweede proef was al een stuk beter en resulteerde dan ook in 180,5 punten. De eerste winstpunt is binnen; officieel M1 met haar B-pony Bandit!

Iedereen van harte gefeliciteerd!