U bevindt zich hier: Flevoruiters

Daniël en Zeb derde tijdens Internationale Hippisch Festijn Achterhoek

zondag 30 september 2018 - 16:58:07

Daniël Haver en zijn D-pony Zeb werden dit weekend derde tijdens het Internationale Hippisch Festijn Achterhoek. De combinatie ging hier van start in de lange 1 ster eventingwedstrijd. Daniël en Zeb reden zich elke dag een klein beetje dichter naar het podium. Na de dressuur stond de combinatie met 66.67% op een zesde plaats, na de foutloze cross klommen zij naar plek vier en na het springen uiteindelijk door naar plek 3 op het podium!

Barbizon - Frankrijk

Ben van der Weijden vertrok woensdag met zijn pony's naar het zonnige Barbizon in Frankrijk. En niet voor niets! Jerry-Lee liep in het 1.10m naar een mooie nulronde en eenmaal een pechbalkje. Daarna was het tijd voor zijn tweede pony Flow Girl en dat liep helemaal als een speer! Ben begon de zware tour over 1.25m met een knappe foutloze ronde, goed voor derde prijs! De tweede dag liep de combinatie tegen één pechbalkje aan, echter toch nog goed voor plek acht in het klassement. Op de laatste dag gingen Ben en Flow Girl van start in de Grand Prix over 1.30m. De combinatie kwam ook nu weer knap foutloos over de finish, maar zag in de barrage helaas één balkje naar beneden komen. Desalniettemin goed voor een derde plaats in deze afsluitende Grand Prix! Voor Ben en zijn pony's, letterlijk en figuurlijk, een zonnig weekend. Een hele beleving met een hoop gezelligheid in het Franse Barbizon!

Pony's springen

Angelique van der Weele ging zaterdag met haar E-pony Luna Llena naar Vollenhove voor twee parcoursen in de klasse B. Het eerste parcours was met 80 punten voor stijl goed voor een derde plaats, het tweede parcours leverde met 77 punten voor stijl een mooie tweede plaats op.
Esther Lammerts koos deze zaterdag voor twee springrondjes in Kootwijkerbroek. Met haar D-pony Zero reed zij in de klasse M twee fijne foutloze rondjes waarvan de laatste ronde goed was voor een knappe eerste plaats!

Paarden springen

Carmen Holtslag ging zaterdag met haar paard Gazoo van de Suydersee naar Nijkerk voor een parcours in de klasse B. Een fijn, foutloos rondje leverde de combinatie 83 punten voor stijl én het oranje lint op.
Susan Benedictus was ook afgereisd naar Nijkerk, met haar paard Easy Boy ging ook Susan van start in de klasse B. Voor deze combinatie het indoordebuut, en dat ging direct mooi foutloos! Het eerste parcours was goed voor 77 stijlpunten en een mooie vierde plaats. Daarna was het direct tijd voor het volgende debuut; die in de klasse L. Dit leverde een fijn rondje op met één balkje. 

Iedereen van harte gefeliciteerd!