U bevindt zich hier: Flevoruiters

Oranje linten voor ponyruiters

zondag 13 mei 2018 - 18:37:52

Springen Nunspeet en Hartog Lucerne Trophy

Esther Lammerts ging dit weekend met haar D-pony Zero van start bij Klein maar Dapper in Nunspeet. In de klasse M reden zij met een mooi foutloos rondje naar de eerste plaats!

Maud Hanse heeft niet stil gezeten dit weekend! Op vrijdag  was ook zij aanwezig in Nunspeet. Met haar D-pony Country's Boy werd ze vierde in het Z springen. Op zaterdag vertrok zij nogmaals richting Nunspeet, dit keer was er een negende prijs in de klasse B springen met haar paard Colino. Op zondag mocht Country's Boy weer mee, dit keer naar Oud-Karspel voor de Hartog Lucerne Trophy. In deze competitie op Z-niveau reden zij met een mooi foutloos parcours naar 83 stijlpunten en de eerste plaats. Van de beste 15 die van start gaan in de tweede manche, mocht Maud als laatste de ring in. In dit klassieke parcours direct op tijd bleven ook nu alle balken weer boven en reden zij naar de tweede tijd. In het eindklassement waren de plaatsingspunten goed voor een uiteindelijke eerste plaats! Met twee zakken voer en een dekje keerde Maud tevreden huiswaarts.

Pony's Nieuwleusen
Tereza Israel had dit weekend gekozen voor een wedstrijd in Nieuwleusen. Met haar D-pony Oleandra kwam zij hier in zowel het springen als de dressuur aan de start. In de klasse L kwamen zij twee keer met een balkje, maar super tevreden met de gereden rondjes, de ring uit. Oleandra had nog genoeg energie over; met 207 en 205 punten wonnen zij later beide dressuurproeven in de klasse B. Met deze prestatie wonnen zij ook nog de extra dagprijs, een prachtige deken!

Terecht tevreden keerde iedereen weer terug richting de polder, van harte gefeliciteerd!