U bevindt zich hier: Flevoruiters

Veelzijdig weekend voor De Flevoruiters

zondag 22 april 2018 - 18:48:47

Veiling Dronten

Dit weekend stond het Paardencentrum Dronten weer in het teken van de 41e editie van Sportpaardenveiling Dronten. Donderdagavond werd gestart met de presentatie van de te veilen paarden, vrijdagavond stond een mooie showavond gepland en zaterdag werden dan alle paarden geveild. Het was weer een zeer geslaagde veiling en de showavond werd druk bezocht. Het hele weekend liep, met onder andere heel veel vrijwilligers van De Flevoruiters, weer gesmeerd. Wederom dank voor deze fantastische hulp! Het gehele verslag en de collectie paarden zijn terug te vinden op de website van Veiling Dronten!

Paarden dressuur

Cynthia Huijgen ging zaterdag 21 april met haar paard Ilke M voor het eerst van start tijdens het outdoorseizoen. In Oldebroek reed zij met 197 en 188,5 punten naar drie winstpunten en een mooie zesde plaats. 

Pony's springen

Daniël Haver is zondag met zijn pony Zeb ook begonnen aan het buitenseizoen. Bij de Zonnehoeve in Zeewolde reed hij in de klasse M cat. D naar een tweede en eerste plaats. De eerste ronde kregen ze, na een foutloos basisparcours, een balkje in de barrage. Het tweede parcours, direct op tijd, was wel helemaal foutloos én snel!

 

Eventing in Italië 

Alice was dit weekend met drie paarden afgereisd naar Italië om deel te nemen aan de Vairano Horse Trial. En niet voor niks! Alle paarden liepen een super foutloze cross en ook de dressuur en het springen ging ze goed af. Met ACSI Peter Parker wist ze de CIC3* te winnen en met ACSI Harry Belafonte reed ze naar de vierde plaats in de CCI3*. 

Iedereen weer van harte gefeliciteerd!