U bevindt zich hier: Flevoruiters

Flevoruiters op dreef tijdens Hartog selectie Geesteren

zondag 15 april 2018 - 12:03:17

De Flevoruiters doen het goed tijdens de Hartog selectie wedstrijd in Geesteren. Tijdens deze competitie worden twee parcoursen verreden, waarvan het eerste parcours op stijl wordt beoordeeld. De beste 15 gaan vervolgens van start in het tweede klassieke parcours, direct op tijd. De plaatsingspunten van het eerste en tweede parcours worden vervolgens bij elkaar opgeteld en de combinatie met de minste plaatsingspunten is de uiteindelijke winnaar.

Maud Hanse startte in deze competitie haar D-pony Country's Boy in de klasse Z springen. Het eerste parcours reden zij een mooie foutloze ronde en kregen 80 punten voor stijl, goed genoeg voor de tweede ronde. Ook nu bleven alle balken liggen en reden Maud en Country's Boy naar de vierde tijd. 

Suzan Benedictus reed met Jazz ook mee in Geesteren. De combinatie had in de eerste ronde eveneens 80 punten voor stijl, maar helaas een balkje. De vierde plaats in deze eerste ronde was toch ruim voldoende voor deelname aan het tweede parcours. In de tweede ronde bleven alle balken dit keer wel netjes liggen en reden Suzan en Jazz naar de tweede tijd.

Aan het einde van de dag kon dan het klassement worden opgemaakt; een uiteindelijke knappe tweede prijs voor Suzan Benedictus met Jazz en de derde prijs voor Maud Hanse met Country's Boy!

Pony's dressuur

Daniël Haver en Zeb reden dit weekend mee bij de X-Tern Zomercup dressuur in Lelystad. Zaterdag debuteerden zij officieel in de klasse M1, en dat ging prima! Met 186,5 en 188,5 punten reden zij twee keer naar het oranje lint. De tweede dag deden zij er nog een schepje bovenop; met 202,5 en 206,5 punten reden ze wederom naar twee eerste plaatsen. Over het gehele weekend werd de combinatie van alle pony combinaties ook nog knap tweede. Een geslaagd debuut!

 

Carlijn van Keulen had zondag haar E-pony Nikita meegenomen voor een proef in de klasse B. Zij reden eveneens bij X-Tern in Lelystad en ook deze combinatie kwam niet voor niks. Met 190,5 en 192 punten reden ook zij twee keer naar het oranje lint!
 

 

Paarden springen

Milena de Glee reed vorige week mee in Lelystad en Bunschoten. Met haar jonge paard Cerania BB Z sloot zij op zondag in Lelystad het indoorseizoen fijn af met een eerste plaats in de klasse B. Op maandag begonnen zij tevens direct goed aan het outdoorseizoen, ditmaal met een mooie tweede plek!

Pony's springen

Susan Lammerts reisde zondag met haar pony Kantje's lady af naar Westervoort. Ze reden in de klasse Z cat. D naar een derde plaats én een reserveplaats voor Outdoor Gelderland 2018. Met een beetje geluk.... 

Iedereen weer van harte gefeliciteerd!