U bevindt zich hier: Flevoruiters

Indoor Dronten dressuur 2018

vrijdag 2 maart 2018 - 09:26:05

Indoor Dronten 2018 zit er weer op. Een bomvolle week dressuur voor paarden en pony’s tot en met de klasse M2. Alle dagen zijn weer prima verlopen waarvoor wederom dank aan alle vrijwilligers! Een speciaal dank ook weer aan alle sponsoren voor het mogelijk maken van deze wedstrijd: Rabobank, Heyboer BV, De Groot diervoeders BV en Flynth. Het was wederom een geslaagde editie waarin ook onze ruiters een succesvolle week hadden in eigen huis.

Pony’s dressuur

Op Maandag ging Babette Hanse van start met haar pony Nemo. In de klasse B cat. C ging zij, met 192 punten, met de eerste prijs naar huis. Zus Maud sloot in deze klasse aan met haar pony Magic, met 188,5 punten werden zij tweede. Ellen de Vet maakte dit Flevoruiter feestje compleet. Met Goldie reed zij naar 187 punten, goed voor de derde plaats.
In de tweede proef van deze klasse was de eerste plaats voor Nizbeth Israël met Frasko, zij reden 196,5 punten bij elkaar. Maud Hanse werd wederom tweede, nu met 193,5 punten.

In de klasse B cat. D/E was er een tweede plaats voor Tereza Israël. Met Oleandra reed ze naar 189 punten. De tweede proef was wederom goed voor een tweede plaats, nu met 187,5 punten.

Op woensdag gingen de pony’s van start in de klasse L1 en L2. In de klasse L1 cat. E reed Leida Naber Lucky Lizzy naar een tweede plek met 196 punten. De tweede proef was wederom goed voor een tweede plaats, nu met 203,5 punten.

Paarden dressuur

Op dinsdagavond was het de buurt aan de dressuurpaarden. In de klasse L2 reed Leonie Fijnvandraat-Bleeker met Eva-Sijgje naar een tweede plaats met 191,5 punten. De tweede proef was ook goed voor een winstpunt, welke deze combinatie ook gelijk M startgerechtigd maakt!

De woensdagavond stond in het teken van de klasse B paarden. Leida Naber ging, na een succesvolle middag bij de pony’s, nu ook van start tussen de paarden. Ze zadelde dit keer Vadrouille En Solo, en niet voor niks. In de eerste proef reden zij met 184 punten naar de tweede plaats. In de tweede proef ging er nog een schepje bovenop, 190,5 punten waren goed voor de winst.

Finales pony’s en paarden

Donderdagavond kwamen de best geplaatste combinaties aan start in de finale. Bij de pony’s wisten 5 Flevoruiter combinaties zich te plaatsen. Tereza Israël ging in deze finale, met 208,5 punten, met de tweede plaats naar huis. Met Oleandra ging zij van start in de klasse B. De derde plaats was, tevens in de klasse B, met 201 punten voor Nizbeth Israël met Frasko. Ook Leida Naber met Lucky Lizzy, Babette Hanse met Nemo en Maud Hanse met Magic reden in deze finale mooie punten bij elkaar. De pony finale werd gewonnen door Nikki Radstake en Coelenhage’s Queeny van De Horsthoekruiters. De combinatie reed met 218,5 punten ruim naar de winst.

Aansluitend werd gestart met de finale voor de paarden waarin twee combinaties van De Flevoruiters van start gingen. Leonie Fijnvandraat-Bleeker reed Eva-Sijgje naar de derde plek met 198 punten. Leida Naber ging, na een vierde plaats in de pony finale, ook van start tussen de paarden. Dit keer reed zij met Vadrouille En Solo een B proef. Met 186 punten werden zij in deze finale mooi vijfde. De finale van de paarden werd gewonnen door Marieta Doornwaard-Uitslag met It’s Easy van De Deltaruiters. Hun proef in de klasse L2 was goed voor 208 punten. Tweede werd Janine Flier-Breman met Harley van De Zwartewaterruiters, de combinatie reed naar 201,5 punten.

Dank aan alle ruiters en amazones voor hun deelname en prijswinnaars van harte gefeliciteerd. Graag tot volgend jaar, Indoor Dronten 2019!

Bekijk hier alle uitslagen van Indoor Dronten 2018.