U bevindt zich hier: Flevoruiters

Dames Van der Weele op hoogste podium

maandag 12 juni 2017 - 19:54:51

Voor de dames Van der Weele was het bijzonder succesvol weekend: met z'n drieën waren ze goed voor zes eerste prijzen! Susan Benedictus ging naar de KNHS voor een bijzonder kampioenschap: het Open Nederlands Connemara kampioenschap. En we kijken terug op het Hippinksterconcours in Hattem waar het op tweede Pinksterdag de beurt was aan de paarden. 

Myrthe en Angelique van der Weele waren op Urk voor een dressuurwedstrijd. Myrthe reed in de klasse B met haar B pony Bandit twee mooie proeven. De 203 en 190 punten waren beide goed voor een eerste plaats. En haar zus Angelique deed hetzelfde met haar D pony My Fair Lady: ook twee keer eerste met 201,5 en 213,5 punten. Hun moeder Sylvia deed daar de volgende dag nog een schepje bovenop: in Lelystad reed ze in de klasse L1 met haar paard Il Diva ook twee keer naar een eerste plaats. Super gedaan allemaal!

Susan Benedictus deed op zaterdag mee aan het Open Nederlands Connemara kampioenschap bij de KNHS in Ermelo. Met haar pony Carn Hill Girl won zij de L1 dressuur met een gemiddeld puntenaantal van 197. 

Op zondag was Kim Schinkel met haar C pony Fabiola in Lelystad voor een dressuurwedstrijd. In een klein deelnemersveld werd ze twee keer eerste met 182,5 en 181,5 punten, super gedaan!

Daniel Haver was met zijn D pony Zeb in Vinkega voor een eventingwedstrijd. Hij reed een nette dressuurproef met 196,5 punten, sprong een foutloos parcours en ook de cross was foutloos binnen de tijd. Dit resulteerde in een mooie vierde prijs in de klasse L/DE.

Hippinksterconcours paarden

Op tweede Pinksterdag was het de beurt aan de paarden en ook die dag deden er weer een hoop Flevoruiters mee, een gezellige boel! Een paar uitslagen. 

'Wat mijn zusjes kunnen, moet mij ook lukken', dacht Jasper Hanse. Op zijn paard Conner sprong hij een mooi foutloos rondje, goed voor 78 stijlpunten en een tweede prijs, super! 

Ellen van Arendonk sprong 's ochtends in de klasse L met haar paard Eleanor een foutloos parcours en een foutloze barrage, goed voor een derde prijs. 's Middags reed ze nog een dressuurproef in de klasse Z2. Met 214,5 punten mochten zij de vijfe prijs in ontvangst nemen. 

Alieke Leenders reed met haar paard Flevo All twee mooie proeven in de M2. Met 194,5 en 191 werd ze vierde en tweede. 

Anne van de Wereld reed op het paard van John van Zanten, Horethe BH, een nette B proef, goed voor een zesde prijs.